فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال شصت و هفتم شماره 12 (پیاپی 108، اسفند 1388)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و هفتم شماره 12 (پیاپی 108، اسفند 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/12/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی گلچین، فاطمه نوری، علی اکبر خلیلی یزدی صفحه 821
    آنتی بادی های نوترکیب نسل جدیدی از آنتی بادی های مونوکلونال می باشند که با روش های جدید بیولوژی مولکولی ساخته می شوند. این آنتی بادی ها معمولا توسط فن آوری نمایش بر روی سطح فاژ از کتابخانه های فاژی ایمن یا غیر ایمن بر علیه آنتی ژن مورد نظر جدا می گردند و از آنها جهت تشخیص و درمان برخی از بیماری ها و همچنین شناسایی تعداد زیادی از آنتی ژن ها استفاده می شود. در موارد تشخیصی، تشکیل کمپلکس آنتی بادی آنتی ژن بایستی به نحوی ردیابی شود که از روش های گوناگونی جهت آشکارسازی آنها استفاده می شود. هدف از انجام این تحقیق رنگ آمیزی یک فاژ آنتی بادی نوترکیب ضد آنتی ژن K99 توسط دو رنگ مخصوص رنگ آمیزی پروتئین ها و سنجش فعالیت فاژ رنگ آمیزی شده در تشخیص مستقیم فیمبریه K99 می باشد. فاژمید وکتور حامل ژن آنتی بادی ضد فیمبریه K99 را پس از خالص سازی به سلول E. coli سویه TG1 انتقال داده تا این آنتی بادی به شکلPhage- scFv بیان گردد.
  • معصومه نظیفی، فرح فرخی صفحه 828
    آسیب نورونی در هیپوکمپ مهمترین یافته آسیب شناسی در صرع لوب گیجگاهی می باشد که در 70% بیماران صرعی برآورد شده است. اثرات حمایت کننده نورونی آسپیرین در چندین بیماری تخریب کننده نورونی شرح داده شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر آسپیرین بر مورفولوژی و تعداد نورون های هرمی در نواحی CA1 و شکنج دندانه ای هیپوکمپ موش های صحرایی در مدل کیندلینگ صرع می باشد. در این مطالعه موش ها به سه گروه هشت تایی تقسیم شدند. دو گروه از موش ها به ترتیب آسپیرین (30 میلی گرم بر کیلوگرم، خوراکی) و نرمال سالین را یک هفته قبل و در حین القاء کیندلینگ دریافت کردند. کیندلینگ در این گروه ها با تزریق درون صفاقی 40 میلی گرم بر کیلوگرم پنتیلن تترازول القاء شد. گروه دیگر تنها سالین را در طول مدت مطالعه دریافت کردند و به عنوان گروه کنترل سالم عمل کردند. بعد از القاء کیندلینگ حیوانات بیهوش و مغز با روش پرفیوژن با نرمال سالین 10% ثابت گردید.
  • علی بیدمشکی پور، اباصلت حسین زاده کلاگر، مریم قلی نژاد چاری، پوریا بی پروا صفحه 835
    اختلال در عملکرد اسپرم امروزه به عنوان یکی از مهم ترین دلایل ناباروری در مردان شناخته شد. پلاسمای سمینال دارای یک منبع غنی از آنتی اکسیدان های آنزیمی و غیر آنزیمی مختلف از قبیل ویتامین C است که از اسپرماتوزوآ در مقابل استرس اکسیداتیو به عنوان یکی از دلایل ناباروری که باعث نقص عملکرد و کاهش کیفیت اسپرم می شود، محافظت می کنند. هدف این مطالعه بررسی اثر غلظت آنتی اکسیدان های تام و ویتامین C پلاسمای سمینال بر تحرک اسپرم می باشد. در این تحقیق که یک مطالعه مورد-شاهدی است، فعالیت آنتی اکسیدان های تام و سطح ویتامین C پلاسمای سمینال در 64 نمونه سمن شامل 32 مرد سالم به عنوان گروه کنترل و 32 بیمار آستنواسپرمی به عنوان گروه موردی، به ترتیب با روش های FRAP و RP-HPLC اندازه گیری شدند. پارامترهای اسپرمی مطابق با دستورالعمل WHO آنالیز شدند.
  • زهره صناعت، مهتاب رضازاده، جلیل واعظ قراملکی، جمال عیوضی ضیایی، علی اصفهانی، مرتضی قوجازاده صفحه 843
    میلوم متعدد دیسکرازی پلاسماسل هاست که با تجمع در مغز استخوان و تولید ایمونوگلوبولین مونوکلونال، مشخص می شود. داروی آرسنیک تری اکسید در درمان لوسمی پرومیلوسیتی حاد مورد تایید قرار گرفته و برای درمان میلوم مورد توجه واقع شده است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات آرسنیک تری اکسید در بیماران مبتلا به بیماری میلوم متعدد مقاوم به درمان و عوارض احتمالی آن طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    مطالعه روی بیماران میلومی که حداقل به دو درمان استاندارد مقاوم بودند و به درمانگاه یا بخش خون مرکز آموزشی- درمانی شهید قاضی طباطبایی تبریز مراجعه کرده بودند، انجام شد. پروتکل مورد استفاده شامل انفوزیون آرسنیک تری اکسید با دوز 25/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در روز طی پنج روز در هفته به مدت دو هفته متوالی و سپس دو هفته بدون درمان بود. در پایان هفته چهار بیماران از نظر پاسخ به درمان ارزیابی شدند.
  • فیروزه اکبری اسبق، ماهک پاپن، زهرا خزاعی پور صفحه 849
    مقاومت به انسولین در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک، یکی از مارکرهای مهم پیامد بد درمان نازایی می باشد. هدف ما از این مطالعه، بررسی نقش متفورمین در پیشگویی نتایج درمانی تزریق اسپرم در سیتوپلاسم تخمک Intra Cytoplasmic Sperm Injection در بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. در یک مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی، با کنترل که در زنان نابارور 38-20 ساله، مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کاندید، مراجعه کننده به درمانگاه نازایی بیمارستان میرزا کوچک خان در طی سال های 87-85 انجام شد. بیماران در هر گروه درمانی متفورمین و پلاسبو، بر اساس شاخص توده بدنی، به دو گروه تقسیم شدند. از 52 خانم مورد مطالعه، (50%)26 نفر گروه درمان با متفورمین و (50%)26 نفر گروه پلاسبو بودند. در خانم های در هر دو گروه وزنی بالا و پایین حاملگی شیمیایی و حاملگی کلینیکی، در گروه متفورمین، بیشتر از گروه کنترل و میزان سقط کمتر بود.
  • زینت قنبری، شیرین گودرزی، مامک شریعت*، زهرا مشتاقی، فاطمه زمانی صفحه 856

    بی اختیاری استرسی ادرار شایع ترین بیماری کاهنده کیفیت زندگی در زنان است هر چند که روش های جراحی مختلفی تاکنون برای آن به کار رفته است اما همیشه پس از درمان جراحی برخی از مشکلات متاثر کننده کیفیت زندگی برطرف نمی شود لذا با این فرضیه این مطالعه به منظور بررسی روش جراحی ترانس ابتوراتور در درمان و تاثیر آن در بهبود کیفیت زندگی این بیماران به انجام رسید.

    روش بررسی

    54 بیمار مبتلا به بی اختیاری استرسی ادراری، تحت جراحی TOT، با و یا بدون جراحی ترمیم پرولاپس (در صورت نیاز) قرار گرفتند. کیفیت زندگی، قبل و پس از عمل با استفاده از پرسشنامه اختصاصی بی اختیاری بررسی شد. عوارض زودرس و دیررس جراحی همچون پارگی و آسیب به مثانه، حالب و روده، همچنین خونریزی و عفونت ارزیابی و ثبت شدند. میزان کلی عوارض حین عمل و عوارض زودرس بعد از جراحی، به ترتیب 5/5% و 7/3% بودند. هیچ موردی از هماتوم، آسیب مثانه یا روده وجود نداشت.

  • فرناز آموزگارهاشمی، علیرضا آلاله، علی کاظمیان، پیمان حداد صفحه 863
    سرطان پستان شایع ترین کانسر در خانم هاست و درمان جراحی حفظ پستان و رادیوتراپی یک روش درمانی مطلوب بوده و در مقایسه با رادیکال ماستکتومی همان میزان عود و بقا را به همراه دارد. هدف از این مطالعه تعیین میزان عود لوکال بعد از جراحی حفظ پستان و رادیوتراپی برای سرطان پستان و برخی عوامل موثر برن در بخش رادیوتراپی- انکولوژی انستیتو کانسر بوده است. این مطالعه به صورت کوهورت (گذشته نگر و آینده نگر) انجام شده است. اکثر بیمارانی که وارد مطالعه شدند به مدت حداقل یک سال پی گیری شدند و از نظر بروز عود لوکال و عوامل خطر احتمالی ن بررسی گردیدند. همچنین از داده های پزشکی موجود در پرونده بیماران که هنگام درمان و پی گیری های بعد از ن در گذشته به ثبت رسیده استفاده شد. به طور کلی 277 بیمار وارد مطالعه شد. دو مورد درمان حفظ پستان دوطرفه داشتند که جمعا 279 پرسشنامه تکمیل گردید. میانگین مدت پی گیری 35 ماه بود
  • رضا سعیدی، مهین تفضلی، محبوبه غلامی رباط سنگی * صفحه 870

    کولیک شیرخواران دوره هایی از گریه های شدید و مقاوم، بدون علت شناخته شده می باشد روش کانگورویی، یک روش نسبتا جدید برای درمان آن است. این مطالعه برای تعیین اثر روش کانگورویی بر کولیک شیرخواران انجام شد. این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی از تیر 1387 تا تیر 1388 بود که بر روی 70 کودک 3-12 هفته با کولیک مقاوم و گریه های شدید انجام شد. نمونه ها شامل شیرخوارانی بود که به دلیل گریه های شدید به کلینیک بیمارستان دکتر شیخ ارجاع داده شده بودند. از مادر و کودک برای دو روز اطلاعات حالات پایه رفتاری مادر و شیرخوار بر اساس مقیاس Barr گرفته شد، سپس نمونه ها به شکل تصادفی به دو گروه، مراقبت کانگورویی و مراقبت سنتی تقسیم شد و از مادر خواسته شد که مقیاس را تا هفت روز کامل کنند و اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در شروع مطالعه، گروه مراقبت کانگورویی 5/3 ساعت در روز گریه داشتند، پس از مداخله، ساعات گریه به 7/1 ساعت در روز کاهش یافت.

  • سید سعید اشراقی، محمد مهدی سلطان دلال*، فاطمه فرد صانعی، تقی زهرایی صالحی، رضا رنجبر، بهرام نی کمنش، فرزانه امین هراتی، زهرا عبدالصمدی، ابوالفضل اکبری صفحه 876

    سالمونلوزیس یک گاستروانتریت ناشی از آلودگی با سرووارهای مختلف باکتری سالمونلا می باشد. در سال های اخیر، سالمونلا انتریکا زیر گونه انتریکا سرووار انتریتیدیس به عنوان مهمترین عامل گاستروانتریت در انسان از اهمیت جهانی خاصی برخوردار شده است. انواع مختلف سالمونلا در سال های اخیر به طور روز افزون به آنتی بیوتیک های رایج و مصرفی در درمان مقاوم شده اند. هدف اصلی از این مطالعه بررسی شیوع و تعیین الگوی مقاومت دارویی سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از مرکز طبی کودکان می باشد. تا از این رهگذر بتوان در درمان مناسب عفونت های سالمونلایی قدم موثری برداشت. این مطالعه به صورت مقطعی از فروردین تا آذر 1387 در تهران صورت گرفت. 1950 نمونه مدفوع کودکان مبتلا به اسهال کشت و مورد بررسی قرار گرفت.

  • علی غفوری، ژامک خورگامی، سعادت مولانایی صفحه 883
    شوانوم های دستگاه گوارش، تومورهای نادری هستند که بیشتر در بیماران با نوروفیبروماتوز دیده می شوند. موارد برخاسته از عصب واگ به ویژه به صورت اسپورادیک بسیار نادرتر می باشند. مرد 34 ساله ای با استفراغ، دیسفاژی و کاشکسی پیشرونده به مدت چهارسال مراجعه کرد. بررسی های متعدد پاراکلینیک اولیه طبیعی بودند. وی با تشخیص بی اشتهایی عصبی به مدت سه سال درمان شد ولی بهبودی نداشت. بررسی های بیشتر نشانگر توده ای در هیاتوس دیافراگم بود و در لاپاراتومی توده ای در ناحیه انتهایی مری یافت شد که به طور کامل رزکسیون شد. بررسی ایمونوهیستوشیمی شوانوم خوش خیم گزارش نمود. بیمار بعد از جراحی بهبود یافت و به زندگی طبیعی بازگشت. شوانوم عصب واگ می تواند با دیسفاژی و کاشکسی تظاهر نماید در حالی که بررسی های آندوسکوپیک اولیه طبیعی باشد.
|
  • Mehdi Golchin , Fatemeh Noori D.V.M., Ali Akbar Khalili-Yazdi Page 821
    Recombinant antibodies are new versions of monoclonal antibodies that are produced by recent molecular biology techniques. These antibodies can be isolated by phage display technology from immune or non-immune libraries. Recombinant antibodies are applied to treatment of some diseases and also are increasingly used for diagnosis and detection of many antigens. In the latter case, the presence of antigen-antibody complexes has to be detected by further approaches. The aim of current research was to stain an anti-K99 phage antibody with two different protein dyes and to apply them directly for detection of E. coli K99 fimbriae.
  • Masoomeh Nazifi , Farah Farokhi Page 828
    Neuronal injury in hippocampus is the most common pathological finding in temporal lobe epilepsy, accounting for approximately 70% of cases in patients with epilepsy. Neuroprotective effects of aspirin have been described in several neurodegenerative diseases. The aim of this study was to explore effects of aspirin on morphology and number of pyramidal neurons in CA1 and Dentate Gyrus area of hippocampus of rats in kindling model of epilepsy. We divided the rats into three groups (n=8). Two groups received aspirin (30 mg/kg, p.o.) and saline, one week before
  • Ali Bidmeshkipour , Abaslt Hosseinzadeh Colagar , Maryam Gholinezhad Chari , Pourya Biparva Page 835
    Defective sperm function is now recognized as one of the most important causes of male infertility. Seminal plasma possesses a rich source of different enzymatic and non-enzymatic antioxidants such as vitamin C (ascorbic acid) that protect spermatozoa against oxidative stress as one of the mediators of infertility causing sperm dysfunction and low sperm quality. The aim of this study was investigation of seminal total antioxidant capacity and determination of vitamin C effects on sperm motility
  • Zohreh Sanaat , Mahtab Rezazadeh , Jalil Vaez Gharamaleki , Jamal Eivazi Ziae , Ali Esfahani , Morteza Ghojazadeh Page 843
    Multiple myeloma is a plasma cell dyscrasia characterized by proliferation of plasma cells in bone marrow associated with the production of monoclonal immunoglobulins. In recent years, the use of arsenic trioxide, formerly approved for treatment of acute promyelocytic leukemia has been considered for refractory myeloma treatment. This study was designed and carried out to evaluate the efficacy and possible side effects of ATO on patients with refractory multiple myeloma
  • Firoozeh Akbari Asbagh , Mahak Papan , Zahra Khazaeipour Mph Page 849
    Insulin resistance is common in women with Polycystic Ovary Syndrome and can cause poor outcome of infertility treatment. The aim of our study was to assess the effect of treatment with metformin on outcome of Intra Cytoplasmic Sperm Injection in infertile PCOS women. A randomized clinical trial study was carried out in infertile women with PCOS, before ICSI, referred to infertility clinic of Mirza Koochackhan Hospital, Tehran, Iran, between 2006 and 2008. The patients were randomized in two groups of metformin 500 mg Po, three times daily, six weeks before the ICSI cycle and placebo patients in each group were divided into BMI <28 kg/m2 and BMI ≥28 kg/m2
  • Zinat Ghanbari, Shirin Goodarzi, Mamak Shariat, M.P.H., Zahra Moshtaghi, Fatemeh Zamani Page 856

    Stress urinary incontinence is a major confounding factor which impairs health quality in women. Some procedures cannot resolve it's impact on life quality. This study aims to assess a less common and newly method; use of transobturator tension- free vaginal tapes (TOT) in regard to short- term and long-term morbidity and impact on patient's quality of life (QOL). Fifty four patients diagnosed with urinary stress incontinence, underwent a transobturator tension free vaginal tape procedure with or whitout prolapse surgery

  • Farnaz Amouzegar- Hashemi. , Alireza Alaleh , Ali Kazemian , Peiman Haddad Page 863
    Breast conservative therapy is associated with similar outcomes in comparison with mastectomy. The aim of this study is assessment of local recurrence rate and related risk factors in patients who have been treated with radiotherapy after conservative surgery for breast cancer. This is a cohort study which data of all breast cancer patients who have visited in follow up clinic in radiation oncology department of cancer institute of Imam Khomeini Hospital complex in Tehran, Iran, during years 2007-2009 were collected. All of the patients were investigated for local recurrence and the possible risk factors
  • Reza Saeidi, Mahin Tafazoli, Mahbobeh Gholami Robatsangi Page 870

    Infantile colic has been defined as episodes of excessive and persistent crying without known medical cause. Kangaroo mother care is a new method for baby care with several advantages. A universally available and biologically sound method of care for all newborns, with three components: skin-to-skin contact, exclusive breastfeeding, support to the mother-infant dyad. This study designed for evaluating Kangaroo mother care on infantile colic.This study was a randomized controlled trial. Total of 70 children, aged 3-12 weeks with persistent colic symptoms were studied. The children were referred to Sheikh clinic, Mashhad, Iran, because of excessive crying.

  • Saeed Eshraghi, Mohammad Mehdi Soltan Dalall, Fatemeh Fardsanei, Taghi Zahraii Salehi, Reza Ranjbar, Bahram Nikmanesh, Farzaneh Aminharati, Zahra Abdosamadi Abolfazl Akbari Page 876

    Salmonellosis is a bacterial gasteroenteritis caused by different serovars of Salmonella. In the recent years, Salmonella enterica subspecies. Enterica serovar enteritidis is a major cause of gastroenteritis and food poisoning in the worldwide. Different genus of salmonella is increasingly being resistant to common antibiotics. The aim of this study was to determine the frequency and the antibiotic resistance patterns of Salmonella enterica isolated from medical health centers in Tehran. In this descriptive cross- sectional study from April to December 2008, 1950 fecal specimens from children

  • Ali Ghafouri , Zhamak Khorgami , Saadat Moulanaei Page 883
    Intraabdominal schwannomas are rare tumors mostly occur in patients with neurofibromatosis. Tumors arisen from vagus nerve are rarer especially in sporadic cases. A 34-year-old man admitted in surgery ward Milad Hospital, in Tehran, Iran with long-lasting vomiting, dysphagia, and cachexia for four years. Multiple previous paraclinical assessments were normal, he had been treated as anorexia nervosa for three years without improvement. Our evaluations showed a mass in diaphragmatic hiatus. Explorative laparotomy revealed a mass parallel to distal esophagus, which was resected completely. Immunohistochemical examinations revealed a benign schwannoma